TEST: Philips XC8349/01 Aqua Plus

Om du letar efter en sladdlös dammsugare som kan erbjuda fantastiska resultat och även moppa bort fläckar från golvet, är Philips XC8349/01 ett utmärkt val. Den är effektiv med många bra funktioner och mycket bekväm att använda. Den behöver heller inte tömmas särskilt ofta eftersom den har en hyfsad kapacitet på 0,6 liter.

Vi har granskat modellen för att utvärdera dess prestanda och identifiera dess styrkor och eventuella brister. Vi har också tagit hänsyn till betyg och omdömen från både experter och konsumenter i vår bedömning. Vårt resultat presenteras här i vår test av Philips XC8349/01 Aqua Plus.

4,4 av 5 i betyg på Amazon (utifrån 1413 kundbetyg)

Bästa pris hos:

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

Sammanfattning av Philips XC8349/01

 • Volym dammbehållare: 0,6 liter
 • Sladdlös: Ja
 • Driftstid: Upp till 80 minuter
 • Sugkraft: 18,3 l/s
 • Höjd: 117 cm
 • Bredd: 26 cm
 • Vikt: 4,81 kg
 • Ljudnivå: 84 dB

Philips 8000 Series Aqua Plus kan tyckas vara en dyr dammsugare med moppfunktion. Men dess förmåga att utföra båda uppgifterna samt den imponerande batteritiden i turboläget och 360-gradersmunstycket gör den värd sitt pris.

Den har också flera medföljande tillbehör. Den passar därför perfekt för personer som behöver en komplett dammsugare för olika typer av städning. För djurägare är dessutom miniturboborsten till stor hjälp för att suga upp djurhår och kvalster från mjuka ytor som soffan, sängen, kuddar och bilsäten.

Betyg

Philips 8000 Series Aqua Plus test och betyg

Fördelar

 • Både dammsugning och moppning
 • 360-graders sugförmåga
 • Flera praktiska tillbehör
 • Kostar mindre än 5000 kronor
 • Fantastisk på att få upp djurhår
 • LED-lampor som lyser för att se smutsen
 • Suverän batteritid
 • En favorit bland konsumenter

Nackdelar

 • Inga fästen för tillbehören
 • Dyr men ger mycket för pengarna
Hitta pris hos:

Recension av Philips 8000 Series Aqua Plus

Vi har gått igenom många handhållna dammsugare i våra tester och vi har verkligen fastnat för toppmodellen Philips XC8349/01. Den imponerar verkligen med sin kombination av rengörings- och dammsugningsfunktioner.

Batteritid, sugkraft och ergonomi är kanske de viktigaste egenskaperna hos en bra dammsugare och det får vi med denna modell. Dessutom skadar det inte att den levereras med munstycken som klarar olika utmaningar som dammiga lister eller mattor fulla av katt- eller hundhår.

Sugförmåga på 360 grader och smart, dubbel sugkanal

Dammsugarmunstycket till Philips 8000 Series Aqua Plus är speciellt designat vilket ger en sugförmåga på 360 grader. Det innebär att den kan suga upp smuts från alla sidor av munstycket istället för bara framsidan. Detta gör att den kan städa effektivt vid kanterna av rummet och ta upp mer smuts på varje runda.

Den här modellen har också en dubbel sugkanal som består av ett sugmunstycke både framtill och baktill på moppningstillbehöret. Detta gör att den trådlösa dammsugaren kan anpassa öppningen beroende på golvytan och dammsugarens vinkel. Utformningen ser till att smutsen går in i apparaten, utan att fastna i moppningstillbehöret.

Turboläge och lång batteritid

Philips XC8349/01 har en kraftfull sugförmåga och det finns även ett turboläge för lite tyngre smuts eller om mattorna behöver rengöras ordentligt.

Den har också lång batteritid och kan städa i upp till 80 minuter i normalt sugläge, vilket passar perfekt för större hem. Drifttiden räcker mer än väl för att rengöra många golv eller stora ytor. Värt att tänka på är om du väljer att använda turboläget så minskar batteritiden till 30 minuter eftersom det kräver mer energi.

Dammsugning med LED-lampor

Dammsugaren har ett motoriserat tillbehör som fungerar på olika ytor och är utrustat med LED-lampor. Denna funktion är användbar om du ofta städar mörka områden, som till exempel under möbler, eftersom lamporna hjälper dig att se tydligt och inte missa något.

Flera bra städtillbehör som underlättar städningen

Philips XC8349/01 Aqua Plus är dessutom utrustad med sex olika städtillbehör. Här finns bland annat en miniturboborste som är speciellt utformad för att rengöra mjuka ytor såsom soffor och sängar. Det här tillbehöret är särskilt användbart för husdjursägare eftersom det effektivt kan dammsuga upp päls och kvalster.

Ett annat bra städtillbehör är spaltverktyget som är utformat för att nå svåråtkomliga platser och hörn tack vare sitt smala och långa munstycke. En mjuk borste medföljer också som är perfekt för att dammsuga känsliga föremål som tangentbord. Det finns även en integrerad borste på röret, vilket innebär att du inte behöver bära med dig den separat.

Det kan dock vara en utmaning att förvara alla dessa tillbehör på ett praktiskt sätt. En nackdel med denna modell är nämligen att den saknar ett dedikerat förvaringsutrymme för de olika städtillbehören.

Bästa pris hos:

Frågor och svar om Philips XC8349/01

Hur lång tid tar det att ladda Philips XC8349/01?

Det tar ungefär 5 timmar att ladda batteriet fullt från tomt läge.

Hur länge kan Philips 8000 Series Aqua Plus dammsuga i normalt sugläge?

Den här skaftdammsugaren klarar av att städa i upp till 80 minuter i normalt sugläge. Med turboläge kan den användas i cirka 30 minuter.

Vad har denna skaftdammsugare för luftflöde?

Luftflödet för denna modell är upp till 1800 liter per sekund, och det möjliggör effektiv rengöring av både hårda golv och mjuka ytor.

Är Philips XC8349/01 en flexibel dammsugare?

Japp, denna trådlösa dammsugare kommer åt även i trånga utrymmen tack vare smidiga tillbehör.