TEST: Roborock S7 MaxV Ultra

Roborock S7 MaxV Ultra har utgått, istället kan du kolla in andra alternativ på vår sida om robotdammsugare.

Roborock S7 MaxV Ultra är en robotdammsugare som verkligen sticker ut från mängden. Den har en automatiserad rengöring som tar städningen till en helt ny nivå. S7 MaxV finns i tre olika utföranden där främst dockningsstationerna skiljer sig åt och den här modellen är den lyxigaste varianten. Den har en riktigt avancerad laddnings- och tömningsstation och dessa samspelar fantastiskt.

Vi har undersökt modellen för att se vad den levererar för att se dess styrkor men också om den har några svagheter. I vår bedömning har vi även tagit hänsyn till omdömen och recensioner från både experter och konsumenter. Resultatet har vi sedan sammanställt i vår Roborock S7 MaxV Ultra test.

Rekommenderad av M3 IDG

4,2 av 5 i betyg hos TechRadar

4,5 av 5 i betyg på Amazon (baserat på riktiga kundrecensioner)

Bästa pris hos:

Modellen har utgått

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

Sammanfattning av Roborock S7 MaxV Ultra

 • Dammbehållare: 0,4 liter
 • Filtertyp: EPA
 • Självtömning: Ja
 • Driftstid: 180 min
 • Sugkraft: 5100 Pa
 • Area: 300 m²
 • Höjd: 9,65 cm
 • Bredd: 35,3
 • Längd: 35 cm
 • App: Ja

Roborock S7 MaxV Ultra är toppmodern och utrustad med en avancerad navigationsfunktion, imponerande artificiell intelligens och en intuitiv app som erbjuder en mängd olika inställningsalternativ.

Installation och inställningar kan anpassas efter behov och det finns möjlighet att skapa anpassade städplaner. Dessutom, med hjälp av en avancerad laddnings- och tömningsstation, behöver du knappt göra någonting för att få ett rent golv.

Robotdammsugaren är också utrustad med en RGB-kamera och tre ljuskällor som registrerar och mäter distans till föremål i hemmet. Kameran registrerar olika hinder och du kan livesända robotens framfart i hemmet direkt till appen.

Betyg

Fördelar

 • Avancerad navigeringsteknik
 • Imponerande sugkraft
 • Sonisk moppfunktion
 • Multifunktionell laddnings- och tömningsstation
 • Kamera
 • Inbyggd mikrofon
 • Möjlighet för videosamtal

Nackdelar

 • Kan ha svårt att nå ända in i hörn med dess runda form
 • Påkostad modell, men väl värd pengarna

Recension av Roborock S7 MaxV Ultra

Efter att i vår Roborock S7 MaxV Ultra test ha undersökt produkten kan vi konstatera att den formmässigt är lik andra modeller från Roborock. Precis som föregångarna har den en rundad form och en upphöjning på ovansidan med ett laserbaserat navigationssystem med Lidar. Vid en närmare granskning så upptäcker vi ändå att den här modellen är betydligt mer avancerad än tidigare versioner.

Fronten är utrustad med tre ljuskällor och en RGB-kamera som registrerar och mäter avståndet mellan dammsugaren och olika föremål mycket noggrant. En uppgraderad artificiell intelligens bearbetar all data i realtid för att optimera städningen och uppnå högsta möjliga effektivitet.

Imponerande sugkraft och sonisk moppfunktion

Robotdammsugaren är utrustad med en svävande gummivals för bättre upptagningsförmåga vid dammsugning. Sugkraften är imponerande med 5 100 Pa och roboten suger upp det mesta som kommer i dess väg. Den enda nackdelen är att på grund av den runda formen har modellen svårt att nå ända in i hörn.

Apparaten har en sonisk moppfunktion med upp till 3 000 vibrationer i minuten som fungerar bra och tar upp lätta fläckar och smuts. Den har också Vibrarise som är en smart funktion där moppen automatiskt lyfts upp när roboten närmar sig en mattkant för att kunna dammsuga mattan.

Avancerad laddnings- och tömningsstation

Den nya avancerade laddnings- och tömningsstationen som medföljer Ultra-modellen är banbrytande. Den heter Empty Wash Fill Dock och tar automatiseringen till en helt ny nivå. Även om den tar upp mer plats än många andra dockningsstationer är den värd det med tanke på vad den ger tillbaka.

Förutom att ladda robotdammsugaren efter städningen, erbjuder stationen också automatisk tömning av dammsamlaren, där dammet samlas i en enkelt utbytbar påse. En indikator visar när påsen ska bytas ut, och den förseglas när den tas bort.

När vattnet i robotens behållare sinar, återvänder den till dockningsstationen för påfyllning. Roboten tar sig också till stationen för automatisk rengöring av moppen.

Installation och inställningar

Roborock S7 MaxV Ultra har många olika anpassningsmöjligheter som gör systemet riktigt flexibelt. Du kan välja mellan att rengöra hela ditt hem eller bara vissa zoner eller enskilda rum. Det finns möjlighet att skapa anpassade städplaner, till exempel att dammsuga vardagsrummet med högsta effekt varje dag, moppa och dammsuga köket två eller tre gånger i veckan och hoppa över sovrummet.

Du kan även välja om roboten själv ska fatta beslut om vilken sugkraft, vattenflöde och skrubbintensitet som är bäst lämpad för olika delar av ditt hem eller om du vill ställa in det manuellt själv.

Själva installationen och uppkopplingen till det trådlösa nätverket görs med hjälp av den tillhörande appen. Genom den kan du enkelt dela upp och namnge olika sektioner i ditt hem, lägga till no go-zoner, no mop-zoner och virtuella väggar.

En karta över ditt hem uppdateras kontinuerligt och blir mer detaljerad efter varje städpass. Du kan se kartan i appen i 2D, 3D eller som Matrix-karta om du har en iPhone av senare modell.

Kamera och inbyggd mikrofon

Kameran i fronten registrerar olika hinder och du kan i appen markera dem som tillfälliga eller permanenta hinder. Det är även möjligt att direktsända robotens rörelser i hemmet till appen. Du kan också använda den inbyggda mikrofonen för att genomföra videosamtal med någon som är hemma.

Bästa pris hos:

Modellen har utgått

Frågor och svar om Roborock S7 MaxV Ultra

När lanserades Roborock S7 MaxV Ultra?

Roborock S7 MaxV Ultra blev tillgänglig på marknaden år 2022 och är fortfarande en värsting bland dagens robotdammsugare.

Har S7 MaxV Ultra stöd för Alexa och Google Home?

Ja, denna modell har stöd för både Alexa och Google Home som smidigt ger dig kontroll över dammsugaren.

Är Roborock S7 MaxV Ultra ett värt köp?

Tittar man på omdömen från riktiga konsumenter, betyg från experter och oberoende tester är S7 MaxV Ultra definitivt ett värt köp.

Kan Roborock S7 MaxV Ultra rengöra mattor?

Ja, Roborock S7 MaxV Ultra är en riktig höjdare på att rengöra mattor.