Miele dammsugare bäst i test 2024

I detta bäst i test har vi samlat de bästa Miele dammsugare som går att få tag på idag. Våra utvalda modeller imponerar på oss dels på grund av de höga betygen hos oberoende tester. Men också eftersom de verkar gå hem hos helt vanliga konsumenter.

Översikt – Bästa Miele dammsugare just nu

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

1. Miele Triflex HX 2 3-i-1

Miele dammsugare bäst i test 2023
Miele Triflex HX2

Bästa pris hos:

 • Effekt: 272 W
 • Sladdlös: Ja
 • Batteritid: 60 min
 • Höjd: 129,7 cm
 • Bredd: 26 cm
 • Djup: 28 cm
 • Dammbehållare: 0,5 liter
 • Sugkraft: 170 AW
 • Ljudnivå: 77 dB
 • Vikt: 3,64 kg

Bäst i Test hos Råd&Rön

5 av 5 i kundbetyg hos Komplett

Miele Triflex HX 2 3-i-1 är en skaftdammsugare i hög kvalitet som tar bort även de mest envisa djurhåren och smuts. Med en sugkraft på upp till 170 AW och en drifttid på 60 minuter är den som gjuten för hushåll med husdjur.

Plus

 • Kraftig sugkapacitet
 • Mångsidig användning
 • Fungerar väl på alla typer av underlag
 • Belysning i golvmunstycket
 • Långlivat batteri

Minus

 • Ganska snålt med utrymme i dammbehållaren

Tre dammsugare i en enda modell

En av höjdpunkterna med denna modell är dess 3-i-1-design. Det innebär att den kan användas som traditionell skaftdammsugare, handdammsugare eller ”reach” dammsugare. Med ”reach”-läget går det att nå tak, höga hyllor och andra svåråtkomliga ställen.

Skaftdammsugaren är multifunktionell mycket tack vare alla tillbehör som medföljer. Här ingår bland annat en effektiv turboborste som är perfekt för att ta bort djurhår från mattor och möbler.

Utmärkt för husdjursägare och lång rengöringstid

Triflex HX 2 3-i-1 är speciellt utformad för att ge en kraftfull rengöringsupplevelse för alla djurägare. Med sin starka motor och effektiva borste kan den utan problem ta bort hår och envist smuts från alla slags ytor.

I och med att batteriet räcker i 60 minuter hinner man städa hela sitt hem i ett enda svep. Dessutom finns en display som fiffigt visar batterinivå och återstående rengöringstid. Man behöver med andra ord inte oroa sig för att dammsugaren plötsligt dör mitt i städningen

Är Miele Triflex HX 2 3-i-1 ett bra köp?

Miele Triflex HX 2 3-i-1 är definitivt ett bra köp för alla som letar efter en högkvalitativ och mångsidig dammsugare som skaftdammsugare och handdammsugare. Dess imponerande sugkraft gör att den kan ta bort även de mest envisa partiklarna och djurhår. Tillbehören som medföljer och dess långa batteritid gör det till en utmärkt investering för de allra flesta hem.

Bästa pris hos:


2. Miele Blizzard CX1 Cat & Dog Mango Red

Bästa Miele dammsugare utan påse
Miele Blizzard CX1 Cat & Dog

Bästa pris hos:

 • Effekt: 890 W
 • Sladdlös: Nej
 • Batteritid: –
 • Höjd: 31 cm
 • Bredd: 51,5 cm
 • Djup: 31 cm
 • Dammbehållare: 2 liter
 • Sugkraft: –
 • Ljudnivå: 76 dB
 • Vikt: 8,7 kg

4,6 av 5 i kundbetyg på Prisjakt

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog är en golvdammsugare utan dammpåse som erbjuder rejäl rengöringseffekt med sin Vortex-teknik och 890 W motor. Med denna dammsugare får du maximal lufthygien tack vare ett livstids HEPA-filter, vilket är en fantastisk funktion för allergiker och personer med känsliga luftvägar.

Plus

 • Högt sug- och luftflöde
 • Utan dammsugpåse
 • Lätt att tömma dammbehållaren
 • Får enkelt upp husdjurhår
 • Självrengörande filter

Minus

 • En aning tung för vissa användare
 • Spaltverktyget kunde gärna varit lite längre

Mångsidig med flera praktiska tillbehör

En av de unika egenskaperna hos denna dammsugare är EcoTeQ Plus-munstycket, som ger en effektiv och noggrann rengöring. Detta gör att apparaten kan hantera både grov smuts och fint damm på ett tillförlitligt sätt.

Det ingår flera användbara tillbehör med ett möbelmunstycke, fogmunstycke och en turboborste som är särskilt bra att använda till att ta bort hår och ludd. Dessa tillbehör möjliggör rengöring av olika ytor och gör dammsugaren mångsidig och anpassningsbar.

Städar ordentligt rent med Vortex-teknik

Dammsugaren ger ett enastående städresultat med sin Vortex-teknik i kombination med det tätt utformade golvmunstycket. Detta skapar en enorm luftflödeshastighet på över 100 km/h och säkerställer optimalt uppsugningsförmåga. Grov smuts och fint damm separeras också effektivt i två separata behållare.

Är Miele Blizzard CX1 ett bra köp?

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog är absolut ett bra köp. Det är en allsidig dammsugare och passar därmed de flesta hushåll. Däremot kommer djurägare förmodligen bli extra nöjda. Miele Blizzard CX1 är nämligen ett riktigt proffs när det kommer till att göra sig av med ludd och hår.

Bästa pris hos:


Tips när du köper dammsugare från Miele

Miele dammsugare köptips

Nedanför delar vi med oss av tips på hur du väljer den bästa Miele dammsugaren för dig.

Praktiska tillbehör

Praktiska tillbehör är nyckeln till tillfredsställande dammsugning och städning. Innan du köper dig en dammsugare behöver du alltså tänka igenom vad du faktiskt ska ha den till. Är det bara golv du ska få rent, eller även andra områden?

Är det så att du vill få rent möbler och komma åt trånga utrymmen? Ja, då krävs det att du har rätt slags munstycken för jobbet.

Exempelvis når du med ett spaltmunstycke platser som annars är svåra att få rent. Har du djur som hårar ner så blir en borste viktig att använda.

Poängen är att rätt tillbehör tar dammsugningen till en helt annan nivå. Inte bara att resultatet blir bättre, utan du sparar även massa tid.

Filter och påslös dammsugare för allergiker

Om det finns någon i hushållet med allergier eller astma kan det vara viktigt att hitta en Miele-dammsugare med HEPA-filter. Dessa filter förhindrar små dammpartiklar från att läcka ut igen.

För minskad exponering av damm brukar rekommendationerna ofta vara att välja en dammsugare med påse. Det kan också gå bra med påslösa modeller så länge det finns ett smart system för tömning av behållaren. Det viktigaste att hålla koll på är i alla fall att det finns HEPA-filter.

Användarvänlig modell

När du väljer en modell från Miele behöver den också vara användarvänlig utifrån dina förutsättningar.

Dammsugarens vikt är bland annat värt att kontrollera, speciellt om du har svårt att bära tungt eller ska gå mycket i trappor med apparaten. En skaftdammsugare är då ett lättare alternativ.

En del av produkterna kan också ha hjul som är vridbara för enklare styrning under dammsugningen. Sladdens längd är också en sak att titta på för att spara besväret med att byta mellan olika eluttag.


Information om Miele

Det tyska företaget Miele grundades år 1899 och tillverkar inte bara dammsugare, utan erbjuder även ett brett utbud av hushållsprodukter.

Teknologi och innovation är områden som företaget ständigt arbetar med. Genom att använda avancerad teknologi kan Miele erbjuda sina kunder effektiva produkter som tar hänsyn till både användarvänlighet och miljöpåverkan. Design är också i fokus och de tillverkar därför eleganta och tidlösa apparater.

Deras motto, ”immer besser”, innebär att de strävar efter att vara bättre än sina konkurrenter och överträffa sina egna prestationer. Kundnöjdhet är därför av största vikt och deras mål är att erbjuda sina kunder den bästa möjliga kvaliteten på hushållsapparater.


Andra liknande produkter


Sammanfattning av Miele-dammsugare

Det tyska varumärket Miele är välkänt bland svenska konsumenter när det gäller dammsugare. Företaget är kända för sina produkter av hög kvalitet för att prestera under många timmar och även för att hålla i flera år.

Miele dammsugare erbjuder ett brett utbud av funktioner som säkerställer att du hittar en modell som passar dina specifika behov. När det gäller energiförbrukning och sugkraft är produkterna generellt sett mycket effektiva.

I vårt Miele dammsugare bäst i test listar vi två modeller som enligt oss sticker ut. Trådlösa Miele Triflex HX 2 toppar listan och har tidigare även blivit utsedd till BÄst i Test-vinnare av Råd&Rön.

Vill du kolla in andra liknande dammsugare kan du besöka vår sida om skaftdammsugare.


Frågor och svar om Miele-dammsugare

Vilken är bästa Miele dammsugare?

Det finns flera dugliga modeller för olika individuella behov. I vår Miele dammsugare bäst i test har vi plockat fram två testvinnare. Och dessa är Miele Triflex HX 2 3-i-1 samt Miele Blizzard CX1 Cat & Dog Mango Red.

Hur länge håller en Miele dammsugare?

Företaget gör noggranna tester på sina produkter och deras dammsugare har en förväntad livslängd på 20 år. Att Miele dammsugare håller hela 20 år, så länge man sköter den på rätt sätt, är tecken på att det är kvalitetsprodukter.

Är Miele ett bra märke att välja för dammsugare?

De är välkända för att tillverka produkter av hög kvalitet. Du kan därför vara säker på att få en välbyggd produkt om du köper en dammsugare från Miele.


Skribent