TEST: Roborock S8 Pro Ultra

Roborocks senaste tillskott S8 Pro Ultra är äntligen här och det är ett riktigt kraftpaket. Med en sugkapacitet på 6000 Pa, 180 minuters batteritid och självrengörande dockningsstation får du noggrann städning och långvarig användning.

Denna nya maskin från Roborock knockar tidigare modeller från samma varumärke som har presterat på topp i våra tester. Lär dig mer om vad denna robotdammsugare går för i vår Roborock S8 Pro Ultra recension.

4 av 5 i betyg av M3 IDG

4 av 5 i betyg hos TechRadar

4,5 av 5 i betyg på Amazon (baserat på riktiga kundrecensioner)

Bästa pris hos:

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

Slutsats av Roborock S8 Pro Ultra

 • Dammbehållare: 0,35 liter
 • Filtertyp: HEPA
 • Självtömning: Ja
 • Driftstid: 180 min
 • Sugkraft: 6000 Pa
 • Area: 300 m²
 • Höjd: 9,6 cm
 • Bredd: 35 cm
 • Längd: 35 cm
 • App: Ja

Roborock S8 Pro Ultra passar dig som letar efter en kraftfull och mångsidig robotdammsugare som är mycket anpassningsbar för olika behov. Den helautomatiska dockningsstationen gör städningen näst intill automatisk och möjliggör långa perioder av rengöring utan att byta påsar. Perfekt för den som behöver spara tid på städningen och få det städat med minimal ansträngning.

Det är inte konstigt att denna robotdammsugare får riktigt höga betyg i flera olika externa tester. Trots att den är ny på marknaden är det många som redan har fått upp ögonen för denna självgående dammsugare.

Betyg

Fördelar

 • Helautomatisk dockningsstation för enkel städning
 • Kraftfull uppsugningsförmåga
 • Effektiv dammsugning av mattor
 • Sonisk moppteknik för rengöring av hårda ytor
 • Avancerad LiDAR-navigeringsteknik
 • Röststyrning och kompatibel med smarta hem
 • Möjlighet att schemalägga städtider och anpassa inställningar
 • Automatisk tömning
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Inte fullt lika bra på tjockare mattor
 • Kan ha vissa svårigheter med hörn

Recension av Roborock S8 Pro Ultra

Roborock har gjort det igen! De har återigen överträffat förväntningarna i en ny modell. Nu med en ännu bättre version av den avancerade föregångaren Roborock S7+. Vår test Roborock S8 Pro Ultra visar att modellen har uppgraderats till att bli ännu starkare med en strålande uppsugningsförmåga och är ännu mer självgående än tidigare.

Dammsuger mattor på djupet

En av de mest imponerande funktionerna med denna modell är dess automatiska mattbooster. Med hjälp av dubbla rullborstar kan dammsugaren effektivt rengöra mattor från djupet och fånga upp underliggande smuts och damm utan att fastna eller trassla. Detta gör att dammsugningen blir ännu mer effektiv och att den kan ta itu med alla typer av smuts utan problem.

Sonisk moppteknik med VibraRise 2.0

Förutom dammsugning har S8 Pro Ultra också en fenomenal moppfunktion med sonisk moppteknik. Genom soniska vibrationer kan dammsugaren skura golvet och rengöra hårda ytor mer effektivt.

Med hjälp av VibraRise 2.0 moppsystem kombineras vibrationer och vattenflöde för att avlägsna torkad smuts och hålla dina golv rena. Dessutom kan roboten lyfta moppdynan för att undvika mattor.

Helautomatisk dockningsstation

En annan mycket häpnadsväckande funktion hos robotdammsugaren är dess helautomatiska dockningsstation. Med självtvättande, självtömmande, självtorkande, självpåfyllnings- och självrengöringsfunktioner blir städningen näst intill automatisk.

Med tre behållare för rent vatten, smutsigt vatten och dammpåse kan dammsugaren rengöra i upp till 7 veckor utan att behöva byta påsar. Dessutom torkar dockningsstationen automatiskt moppen med varmluft för att undvika luktproblem och för att hålla den ren.

Den som skaffar Roborock S8 Pro Ultra behöver alltså knappt tänka på att underhålla maskinen, eftersom den sköter sådant på egen hand.

Avancerad LiDAR-navigeringsteknik

Roborock S8 Pro Ultra är också utrustad med avancerad PreciSense LiDAR-navigeringsteknik och en särskild teknik med 3D för att upptäcka hinder. Med hjälp av sensorer och laserteknik kan enheten med stor exakthet kartlägga ditt hem vilket gör att den effektivt kan undvika dessa hinder.

App med många funktioner

Roboten genererar en detaljerad 3D-karta som visas i appen. Det ger dig möjlighet att anpassa städinställningarna och skapa förbjudna zoner eller virtuella väggar för att styra dammsugarens rörelse.

Via Roborock-appen kan du schemalägga städtider och justera sugstyrka samt vibrationsstyrka för moppen. Du kan också dela in hemmet i olika rum och ge specifika instruktioner för varje rum.

Dessutom kan du synkronisera S8 Pro Ultra med ditt smarta hem och styra den med röstkommandon genom att ansluta den till Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri. Detta gör det ännu enklare att starta och styra dammsugaren utan att ens behöva öppna appen.

Bästa pris hos:

Frågor och svar om Roborock S8 Pro Ultra

Städar Roborock S8 Pro Ultra bra?

Den dammsuger riktigt ordentligt med en HyperForce-teknik som har en riktigt hög sugeffekt på 6000 Pa. S8 Pro Ultra har även en välutvecklad moppningsfunktion med en vibreringsteknik som skrubbar i hög hastighet, vilket fungerar utmärkt för svåra fläckar.

När släpps Roborock S8 Pro Ultra?

Den blir tillgänglig för att börja säljas på den svenska marknaden under maj och juni 2023. Med andra ord är den numera släppt och finns att köpa i Sverige.

Är Roborock S8 Pro Ultra ett prisvärt köp?

Du får mycket för pengarna när du köper denna modell. Den har många avancerade funktioner och ger ett mycket gott städresultat. Roborock S8 Pro Ultra har också fått mycket bra betyg från oberoende tester och experter samt goda omdömen av konsumenter.

Vilka butiker säljer Roborock S8 Pro Ultra?

De butiker som säljer Roborock S8 Pro Ultr är bland annat Komplett och Webhallen. Följ våra knappar för att gå till respektive butik.