TEST: Dyson V15 Detect Absolute

Av alla trådlösa dammsugare i Dysons sortiment är V15 Detect Absolute förmodligen den mest omtalade modellen. Ett kvitto på detta är alla hundratals positiva konsumentomdömen hos stora återförsäljare. Dessutom får den högsta betyg av de högaktade testmagasinen M3 IDG, TechRadar och Aftonbladet+.

Är du nyfiken på att lära dig mer om denna produkt? Då kan du med fördel läsa vår Dyson V15 Detect Absolute recension.

5 av 5 i betyg av M3 IDG

5 av 5 i betyg hos TechRadar

Testvinnare hos Aftonbladet+

Bästa pris hos:

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

Slutsats av Dyson V15 Detect Absolute

 • Dammbehållare: 0,77 liter
 • Sladdlös: Ja
 • Driftstid: 60 minuter
 • Sugkraft: 240 AW
 • Höjd: 126 cm
 • Bredd: 25 cm
 • Vikt: 2,74 kg
 • Ljudnivå: 82 dB

Dyson V15 Detect Absolute är ett enastående val för den som söker en överlägsen rengöringsupplevelse. Den har revolutionerande funktioner i att upptäcka mikroskopiskt damm och att anpassa sugkraften efter behov. Med sin kraftfulla motor, trasselfria teknologi och långvariga batteri erbjuder den också enkel och effektiv rengöring i hela hemmet.

Att skaftdammsugaren har blivit en toppvinnare i så många externa tester är verkligen inget förvånande. Det talar sitt eget tydliga språk om att det är ett prisvärt val.

Betyg

Dyson V15 Detect Absolute betyg

Fördelar

 • Mikroskopiskt damm upptäcks med inbyggd laser
 • Anpassar automatiskt sugkraften
 • Flera rengöringslägen för anpassad användning
 • LCD-skärm visar rengöringsresultat i realtid
 • Effektiv borttagning av hårstrån och djurhår
 • Djuprengöring av mattor
 • Avancerad filtrering av dammpartiklar
 • Enkelt underhåll och förvaring med tvättbara filter och väggdocka
 • Rätt så lång driftstid på 1 timme, man hinner därför städa även större hem

Nackdelar

 • Tillhör den högre prisklassen
 • Laserdetektering och LCD-skärm känns inte nödvändigt

Recension av Dyson V15 Detect Absolute

En av de mest imponerande egenskaperna hos Dyson V15 Detect Absolute är dess förmåga att avslöja mikroskopiskt damm med hjälp av en inbyggd laser. En exakt vinklad laser riktas mot golvet och gör osynligt damm synligt. Detta är verkligen en innovativ funktion som säkerställer att du inte missar något smuts när du städar.

Anpassar uppsugningen efter antalet dammpartiklar

För att ytterligare förbättra städupplevelsen är Dyson V15 utrustad med en piezoelektrisk sensor som kontinuerligt mäter och räknar dammpartiklar. I effektläget Auto anpassar den automatiskt sugeffekten baserat på dammnivåerna, vilket ger en effektiv och djuprengöring varje gång.

På handtaget finns en LCD-skärm som visar vad som har sugits upp och ger bevis på djuprengöringen i realtid. Det ger dig en tydlig bild av hur effektivt dammsugaren tar bort smuts och damm från ditt hem.

Håller hemmet rent från hårstrån och djurhår

När det gäller rengöring av hårstrån och djurhår är apparaten särskilt effektiv. Den är utrustad med teknologi för att slippa trassel med långa hårstrån. Apparaten har ett speciellt hair screw-munstycke som fångar upp och avlägsnar hårstrån och päls. Detta gör det mycket enklare att hålla ditt hem rent och fritt från djurhår.

Flera praktiska funktioner

Vill du hellre själv styra sugkraften finns det förutom Auto-läget också Eco och Boost. På så sätt kan du anpassa rengöringen efter dina behov. Dyson V15 har också också andra bra funktioner som automatisk djuprengöring av mattor och avancerad filtrering av dammpartiklar.

Även underhållet av skaftdammsugaren är enkel och bekväm. Både filter och borsthuvud kan tvättas för att avlägsna damm, och för att bibehålla optimal prestanda kan behållare och tillbehör torkas av.

Det medföljer också en väggdocka för smidig förvaring och laddning. Batteriet kan användas i upp till hela 60 minuter vilket ger gott om tid att rengöra stora delar av hemmet. Batteriet kan också enkelt bytas med ett enda knapptryck om du har ett extrabatteri och behöver städa längre tid.

Frågor och svar om Dyson V15 Detect Absolute

Fungerar Dyson V15 Detect Absolute bra på mattor?

Skaftdammsugaren fungerar perfekt för att rengöra mattor och städar på djupet. Den gör ett fantastiskt jobb med att suga upp både skräp och husdjurshår.

Har V15 Detect Absolute från Dyson ett HEPA-filter?

Ja, den har ett uppgraderat HEPA-filter efter motorn för att fånga ännu fler mikroskopiska partiklar. Utöver det har apparaten avancerad filtrering med förmotorfiltrering, meshfilter och cykloner som separerar damm.

Är Dyson V15 Detect Absolute ett prisvärt köp?

Det här är en dammsugare som gör ett riktigt bra städjobb och erbjuder många avancerade funktioner. Dyson V15 Detect Absolute är helt klart värt sitt pris och har fått mycket bra recensioner och höga betyg från kunder och i oberoende tester.