Roborock S7+ test

Roborock S7+ säljs inte längre, vi rekommenderar dig att kolla in andra alternativ i vår topplista med robotdammsugare.

En robotdammsugare med intelligenta funktioner, en imponerande sugkraft och som dessutom är utrustad med både självtömning och en moppfunktion. Det är en klockren beskrivning av modellen S7 Plus och förklarar också varför den är en av våra testvinnare med topplacering.

I denna Roborock S7+ recension tar vi reda på vad modellen har att erbjuda för att ge ett bra underlag för dig att avgöra om den lever upp till dina behov.

Rekommenderad av M3 IDG

4,5 av 5 i betyg hos TechRadar

4,4 av 5 i betyg på Amazon (baserat på riktiga kundomdömen)

Bästa pris hos:

Inga butiker just nu. Istället kan du kolla in vår lista över de bästa robotdammsugarna.

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar från AdTraction och Partner Ads.

Slutsats av Roborock S7+

 • Dammbehållare: 0,47 liter
 • Filtertyp: EPA
 • Självtömning: Ja
 • Driftstid: 180 min
 • Sugkraft: 2500 Pa
 • Area: 300 m²
 • Höjd: 9,65 cm
 • Bredd: 35 cm
 • Längd: 35,3 cm
 • App: Ja

Roborock S7+ passar dig som vill ha en avancerad modell av hög kvalitet som inkluderar våttorkning. Det är också ett bra val för dammallergiker eftersom modellen har automatisk tömning.

Robotdammsugaren har dessutom fått mycket höga betyg i flera olika externa tester, vilket gör att vi varmt kan rekommendera den. Trots att sugkraften är lägre än tidigare versioner klarar den av att rengöra ytor på ett imponerande sätt.

Betyg

Fördelar

 • Gott om möjligheter till olika inställningar
 • Imponerande sugkraft
 • Får enkelt upp smuts i hörn
 • Vibrerande moppteknik som tar svåra fläckar
 • Rymlig vattentank
 • Går att skapa virtuella zoner att städa och undvika
 • Lång batteritid
 • Minskad risk för hårtrassel med borste av gummi
 • Automatisk tömning

Nackdelar

 • Klarar inte riktigt tjockare mattor

Recension av Roborock S7+ (2024)

I vår Roborock S7+ test har vi kunnat konstatera att detta är den mest avancerade modellen hittills från detta varumärke. Modellen har många smarta funktioner och kan även våttorka golvet. En stor uppgradering har gjorts jämfört med föregångaren S6 och det har många nya funktioner att utforska.

Laserteknik och avståndssensorer för navigering

S7 Plus använder en laserteknik för att skanna av ditt hem och skapa en genomtänkt rutt baserat på hinder och hur ytorna är utformade. Ditt hem delas upp i olika rutor där du kan göra anpassningar för varje område. Lidar är en av de bästa teknologierna för att noggrant kartlägga alla rum för att rengöra hela hemmet effektivt.

Modellen är även utrustad med sensorer som mäter avstånd för att undvika kollisioner samtidigt som den ändå kan komma så nära som möjligt för att dammsuga rent.

Städar ordentlig rent och har automatisk tömning

Denna robotdammsugare är enastående i att städa rent vid dammsugning. Med en sugkraft på 2500Pa kan den utan problem få upp smuts från golvet och även rengöra mattorna på djupet. Den använder en ny typ av gummiborste som har konstant kontakt med golvet även på ojämna ytor. Den klarar det galant eftersom den kan justera höjden på borsten utifrån underlaget.

Tack vare den automatiska tömningen av dammbehållaren blir robotdammsugaren dessutom i stort sett helt självständig och du slipper tänka på att komma ihåg att tömma den.

Våttorkning med teknologin VibraRise

En av de innovativa funktionerna som vi vill lyfta fram i vår Roborock S7+ recension är VibraRise moppningsteknologi. Den vibrerande moppen ger en grundlig städning genom att skrubba dina golv och ta bort torkad smuts. Teknologin är välutvecklad och ger golvet en skrubbning i upp till 3000 cykler per minut. Därför klarar den här modellen mycket lättare riktigt svåra fläckar än många andra robotdammsugare som bara sveper över golvet med moppdynan.

Förutom skrubbtekniken moppar den golvet flera gånger över samma yta vilket ger ett ännu bättre städresultat än många konkurrenter.

Enheten har inbyggda sensorer som upptäcker när den närmar sig en matta. Med automatisk mopplyft lyfts moppdynan 5 mm vilket gör att den undviker att våttorka mattor. Det är inte en stor höjning så det kan vara svårt med riktigt höga mattor där inte dynan höjs tillräckligt mycket. För den som har mycket höga mattor är det en god idé att i appen skapa zoner som ska undvikas.

Den kan våttorka stora områden då vattentanken är på hela 300 ml. Utöver det är både moppdynan och luftfiltret tvättbara.

App med många funktioner

Installationen är enkel och appen erbjuder många funktioner. Du kan till exempel ställa in när och hur ofta S7+ ska städa samt justera både sug- och skrubbkraft.

Den skapade kartan kan enkelt visas i appen och rummen kan namnges för att enklare göra olika inställningar utifrån varje rum. Här kan du också dela upp rum eller slå i hop efter behov.

Du ställer enkelt in no-go zoner för att undvika städning i specifika områden. Genom att dela upp golvytor baserat på olika städbehov kan du skapa ett städschema, med eller utan våttorkning. Roboten har också stöd för flera våningar då det går att ha flera kartor över ditt hem.

Eftersom S7 Plus är ansluten till internet kan du välja att starta städningen med appen var du än befinner dig.

Bästa pris hos:

Inga butiker just nu

Frågor och svar om Roborock S7+

Hur höga trösklar klarar Roborock S7+?

Den kan enkelt ta sig över lite högre trösklar i jämförelse med många andra modeller. Tester visar att den klarar upp till en 2 cm hög tröskel utan ansträngning.

Har Roborock S7 Plus kamera?

Det finns ingen integrerad kamera men den klarar utan problem navigering med sina väl utvecklade sensorer.

Hur bra är Roborock S7+?

Det är ett utmärkt val för den som vill ha en robotdammsugare som också kan våttorka golvet. Den gör ett kanonjobb med mycket gott städresultat med att få upp smuts i hörn och få bort svåra fläckar vid moppning.